ANJOU VILLAGES

Retour à la carte

ANJOU VILLAGES

Région de production

Did you know ?

This terroir is part of a number of plots within the larger Anjou AOC. These are the earliest parcels with the best soils, and enjoy excellent sun exposure

Climate

Clima

Temperate oceanic climate, generally dry, illustrating the proverbial "Douceur Angevin" - the mildness of Anjou

Soil type

Schist soils, partially covered by gravel formations

Varietals

Cabernet franc, cabernet sauvignon

Colour(s) and Style(s)

Red

Annual Production*

7 100 hl

946 667 bottles

tonneau

Producers

120

producteur

Basic Yield

6 900 hl

rendement

Conservation

16°- 17°

elevage 5 to 15 years

Food and Wine Parings

Menu
Plat

Red Meat, grilled or served in Sauce

Roast Poultry, Game

Fromage

Full-flavoured Cheeses

Degustation
Oeil

Deep, intense garnet red. 

Nez

Red and black fruit  alongside irises and violets. Earthier notes of leather and forest floor develop with age.

Bouche

Ample and full-bodied with silky tannins

*Moyenne annuelle sur les 5 dernières années

Découvrez les producteurs

Bienvenue sur le site des

Vins du Val de Loire

Bienvenue / Welcome

Choisissez votre langue / Choose your language

Avez-vous l'âge légal ?

Pour visiter notre site, vous devez avoir l'âge légal pour consommer de l'alcool dans votre pays de résidence selon la législation en vigueur.

J'ai plus de 18 ans