ANJOU VILLAGES BRISSAC

Retour à la carte

ANJOU VILLAGES BRISSAC

Région de production

Did you know ?

The Anjou Villages Brissac area is part of a number of plots  within the  Anjou VIllages AOC, covering some ten communesaround Brissac. The area has a history of producing red wines with excellent ageing potential. Geographically, it corresponds approximately to the Coteaux de l'Aubance AOC area. 

Climate

Clima

Temperate oceanic climate, generally dry

Soil type

Schist soils, partially covered by gravel formations

Varietals

Cabernet franc, cabernet sauvignon

Colour(s) and Style(s)

Red

Annual production*

4 600 hl

or around 613 333 000 bottles

tonneau

Producers

30

producteur

Basic Yield

50 hl/ha

rendement

Conservation

16°- 17°

elevage 5 to 15 years

Menu
Plat

Red Meat, grilled or served in Sauce

Roast Poultry, Game

Fromage

Full-flavoured Cheeses

Oeil

Deep, intense garnet red. 

Nez

Red and black fruit  alongside irises and violets. Earthier notes of leather and forest floor develop with age.

Bouche

Ample and full-bodied with silky tannins

*Moyenne annuelle sur les 5 dernières années

Bienvenue sur le site des

Vins du Val de Loire

Bienvenue / Welcome

Choisissez votre langue / Choose your language

Avez-vous l'âge légal ?

Pour visiter notre site, vous devez avoir l'âge légal pour consommer de l'alcool dans votre pays de résidence selon la législation en vigueur.

J'ai plus de 18 ans