ROSE D'ANJOU

Retour à la carte

ROSE D'ANJOU

Région de production

Did you know ?

Rosé d'Anjou is the most widely exported AOC in the Anjou region, and can be bought in over 100 countries throughout the world.  

Climate

Clima

Temperate oceanic climate, generally dry, illustrating the proverbial "Douceur Angevin" - the mildness of Anjou

Soil type

Dark schist soils known as "Anjou Noir"; "Terres Blanches" (White Earth)  - the altered tuffeau limestone of "Anjou Blanc"

Varietals

Grolleau, cabernet franc cabernet sauvignon pineau d'aunis, gamay, côt

Colour(s) and Style(s)

Rosé

Annual Production*

114 800 hl

or around 15 306 700 bottles

tonneau

Producers

500

producteur

Basic Yield

65 hl/ha

rendement

Conservation


elevage Best enjoyed young

Food and Wine Parings

Menu
Apéritif

Charcuterie

Plat

Fried Whitebait or Fish Goujons

Vegetable Quiche or Tart

World Cuisine

Degustation
Oeil

Crystal-clear raspberry red, with glints of cherry-red and salmon-pink.

Nez

Red fruit (strawberries, raspberries and redcurrants), rose and fruit drops. A lovely, fresh finish. 

Bouche

Deliciously soft and rounded; smooth, balanced, supple and fresh. 

*Moyenne annuelle sur les 5 dernières années

Découvrez les producteurs

Bienvenue sur le site des

Vins du Val de Loire

Bienvenue / Welcome

Choisissez votre langue / Choose your language

Avez-vous l'âge légal ?

Pour visiter notre site, vous devez avoir l'âge légal pour consommer de l'alcool dans votre pays de résidence selon la législation en vigueur.

J'ai plus de 18 ans